Blog

5 Tips om te kiezen voor ledverlichting

Geplaatst door: Mark | Geplaatst op: mei 8th, 2015 | 0 Reacties

Met regelmaat vragen klanten waarom ze voor led verlichting zouden kiezen. Wanneer deze vraag mij gesteld wordt, benoem ik de voor- en nadelen van led verlichting. Ook geef ik ze de volgende vijf tips mee:

e27-decoratieve-ledlamp-actie-10-stuks

 1. Denk voortaan in Lumen in plaats van Watt.

  Tot voor kort waren we gewend dat de 60 Watt gloeilamp meer licht gaf dan de 40 Watt gloeilamp. We wisten welk wattage bij het krant lezen prettig was of welke gloeilamp als sfeer verlichting het beste was. Om led lampen met gloeilampen of spaarlampen te vergelijken gebruiken we nu Lumen. Het wattage zegt iets over het verbruik van de lamp. Lumen zegt ons alles over de lichtopbrengst ongeacht het wattage. Dit geeft een betere vergelijking tussen de verschillende lampen. De lumen worden op de verpakking van de lamp aangegeven. Hoe meer lumen des te meer licht er van de lamp afkomt.

 1. Kies altijd voor een ledlamp met een bijpassende dimmer.

  Ledverlichting is dimbaar als je gebruik maakt van dimmers die speciaal voor de ledverlichting zijn gemaakt. Een combinatie van de oude met de nieuwe techniek kan tot gevolg hebben dat de ledlamp gaat knipperen, wanneer je deze dimt.

 

 1. Kies de juiste lichtkleur.

  Omdat we al zolang gewend zijn aan gloeilampen willen we graag dat de ledlamp dezelfde kleur geeft. Lichtkleur wordt gemeten in graden Kelvin (K). Hoe lager deze waarde, hoe warmer de kleur. Koelwit is 6500K, neutraal wit 4000K, een ongedimde gloeilamp 2700K en de Flame gloeilamp ongeveer 2300K. Zoek dus ledlampen die gelijk is aan de lichtkleur die u graag wilt hebben.

 

 1. Kies voor energiebesparing op basis van branduren.

  De gemiddelde levensduur van een gloeilamp is 1000 uur. Dit is ongeveer 1 jaar elke avond 4 uur verlichting. De gemiddelde levensduur van een retrofit ledlamp is 10000 tot 15000 uur. Alleen op basis van de aanschafprijs is het goedkoper om een ledlamp aan te schaffen. Daarnaast is er en kostenbesparing doordat er minder stroom gebruikt wordt door de ledlamp.

 

 1. Kies bij de aanschaf van een nieuwe lamp direct voor Led.

  Bent u toe aan een andere look in huis of een compleet nieuwe lamp kies dan bewust voor een armatuur met geïntegreerde ledverlichting. De branduren van deze lampen zijn al tot 35000 uur, omdat het armatuur speciaal geschikt is voor de ledverlichting.

Plaats een reactie