Blog

De Elektro-stylist ook voor u?

Geplaatst door:Mark | Geplaatst op: augustus 15th, 2015 | 0 Reacties

Tegenwoordig kun je voor bijna elke uitdaging hulp krijgen van een stylist of coach om je te helpen. Zo is mijn schoonzus  kleur – en stijl adviseur (www.style-update.nl )waardoor je er altijd tip top bijloopt. Of voor je wooninrichting een interieur stylist ( www.wiezewonen.nl) om je helemaal thuis te voelen. En nu zag ik recent dat er zelfs een elektro-stylist bestaat. In huis en op kantoor komen steeds meer elektrische apparaten die je allemaal graag ook met internet wilt verbinden. De elektro-stylist helpt je bij het integreren van onder andere je verlichting, verwarming, zonwering de koppeling daarvan aan je wifi-netwerk. Daarmee maak je van je huis steeds meer een smart home. Ofwel een slim en intelligent huis, net zoals je auto. Een smart home heeft een aantal grote voordelen:
 1. Je woont comfortabeler,
 2. De veiligheid is groter
 3. Je energie verbruik wordt minder.
Of ik mezelf nu een elektro-stylist wil noemen daar ben ik nog niet over uit. Wel heeft deze ontwikkeling mijn absolute aandacht en ik help je graag met alle vragen om ook jouw huis nog slimmer te maken. Elektro-stylist Ja of nee ik hoor het graag van u!

Lees meer

5 Tips om te kiezen voor ledverlichting

Geplaatst door:Mark | Geplaatst op: mei 8th, 2015 | 0 Reacties

Met regelmaat vragen klanten waarom ze voor led verlichting zouden kiezen. Wanneer deze vraag mij gesteld wordt, benoem ik de voor- en nadelen van led verlichting. Ook geef ik ze de volgende vijf tips mee: e27-decoratieve-ledlamp-actie-10-stuks
 1. Denk voortaan in Lumen in plaats van Watt.

  Tot voor kort waren we gewend dat de 60 Watt gloeilamp meer licht gaf dan de 40 Watt gloeilamp. We wisten welk wattage bij het krant lezen prettig was of welke gloeilamp als sfeer verlichting het beste was. Om led lampen met gloeilampen of spaarlampen te vergelijken gebruiken we nu Lumen. Het wattage zegt iets over het verbruik van de lamp. Lumen zegt ons alles over de lichtopbrengst ongeacht het wattage. Dit geeft een betere vergelijking tussen de verschillende lampen. De lumen worden op de verpakking van de lamp aangegeven. Hoe meer lumen des te meer licht er van de lamp afkomt.
 
 1. Kies altijd voor een ledlamp met een bijpassende dimmer.

  Ledverlichting is dimbaar als je gebruik maakt van dimmers die speciaal voor de ledverlichting zijn gemaakt. Een combinatie van de oude met de nieuwe techniek kan tot gevolg hebben dat de ledlamp gaat knipperen, wanneer je deze dimt.
 
 1. Kies de juiste lichtkleur.

  Omdat we al zolang gewend zijn aan gloeilampen willen we graag dat de ledlamp dezelfde kleur geeft. Lichtkleur wordt gemeten in graden Kelvin (K). Hoe lager deze waarde, hoe warmer de kleur. Koelwit is 6500K, neutraal wit 4000K, een ongedimde gloeilamp 2700K en de Flame gloeilamp ongeveer 2300K. Zoek dus ledlampen die gelijk is aan de lichtkleur die u graag wilt hebben.
 
 1. Kies voor energiebesparing op basis van branduren.

  De gemiddelde levensduur van een gloeilamp is 1000 uur. Dit is ongeveer 1 jaar elke avond 4 uur verlichting. De gemiddelde levensduur van een retrofit ledlamp is 10000 tot 15000 uur. Alleen op basis van de aanschafprijs is het goedkoper om een ledlamp aan te schaffen. Daarnaast is er en kostenbesparing doordat er minder stroom gebruikt wordt door de ledlamp.
 
 1. Kies bij de aanschaf van een nieuwe lamp direct voor Led.

  Bent u toe aan een andere look in huis of een compleet nieuwe lamp kies dan bewust voor een armatuur met geïntegreerde ledverlichting. De branduren van deze lampen zijn al tot 35000 uur, omdat het armatuur speciaal geschikt is voor de ledverlichting.

Lees meer

Wat is domotica?

Geplaatst door:Mark | Geplaatst op: april 11th, 2015 | 0 Reacties

Van domotica in de zorg heeft u misschien al gehoord, maar wat kan domotica voor u thuis betekenen? Domotica is het toepassen van technologie en diensten binnen de woning, zodat u als bewoner met nog meer plezier in uw woning verblijft. In feite praat je dan over een `intelligente woning` die is afgestemd op de gewoontes en behoeftes van u als bewoner. Het grote voordeel van goed toegepaste domotica is dat het zorgt voor meer veiligheid, comfort, communicatie en entertainment. Denk dan aan het bedienen van de verlichting, verwarming, beveiliging, radio en televisie, internet en multimediale toepassingen Domotica in huis Een goede infrastructuur is erg belangrijk. Dit kan bedraad of draadloos afhankelijk van uw situatie. Want het is toch handig dat alle toestellen met elkaar kunnen communiceren? Bijvoorbeeld omdat u in zowel woonkamer, keuken of badkamer wilt genieten van een film die vanaf een centraal punt wordt verstuurd. Of omdat u op de display van uw mobiel of tablet wilt zien wie er voor de deur staat.

Wie heeft er wat aan domotica?

Domotica is toepasbaar in elke levensfase. Het is aan te passen op de wensen en behoeftes die men heeft. Of je nu als vrijgezel veel uit huis bent, als gezin een gezellige avond met vrienden heeft of wanneer u op leeftijd bent en de lichamelijke ongemakken u parten spelen. Domotica is op uw wensen af te stemmen. Hiermee maakt u uw woning in elke levensfase geschikt voor uw wensen. Domotica is toe te passen in elke woning of het nu nieuwbouw of een bestaande woning is. Er zijn verschillende systemen op de markt die toepasbaar zijn. Afhankelijk van het budget en de wensen zijn hier keuzes in te maken. Ook is het mogelijk om met een goede basis het systeem op termijn uit te breiden zodat de wensen stap voor stap ingevuld kunnen worden.

Zeven tips bij de aanschaf van domotica

 1. Maak een lijst van functies in huis die u nu en in de toekomst wilt automatiseren
 2. Laat u voor de mogelijkheden inspireren in een demowoning
 3. Weet u nog niet precies wat u wilt automatiseren, kies dan voor een systeem dat u gemakkelijk kunt uitbreiden
 4. Let op het moment waarop u het systeem installeert. Gecombineerd met een verbouwing zijn de kosten relatief lager
 5. Kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar mogelijke besparingen
 6. Denk vooraf goed na of u het systeem zelf kunt installeren of dat u daarbij gebruik wilt maken van een specialist
 7. Laat u zich in alle gevallen goed informeren. Ook bij u in de buurt zijn ervaren specialisten die u vrijblijvend advies geven op het gebied van huisautomatisering.

Domotica voor u?

Heeft u wensen om uw woning comfortabel, veilig of energiebesparend te maken neem dan contact op om te kijken hoe uw wensen ingevuld kunnen worden.

Lees meer

Tuinverlichting inspiratie 2015

Geplaatst door:Mark | Geplaatst op: maart 8th, 2015 | 0 Reacties

ledlamp-checkmateBeste lezers, Ik ben aan het genieten van het heerlijke weer. Al zullen de avonden dat we lang buiten kunnen genieten nog even op zich laten wachten. Met deze eerste zonnestralen is het genieten in de tuin en worden de eerste plannen al gemaakt. Als je het mij vraagt wordt een van de trends in de elektrotechniek van 2015 de tuinverlichting. Tuinen krijgen een sfeervolle touch op het moment dat er met licht gewerkt wordt. Romantische plaatjes zijn vaak het resultaat van de zorgvuldig opgehangen verlichting. Denk bij de aanleg van de tuin naast de indeling en de planten ook hoe je de tuin s’ avonds wilt verlichten. Wil je lekker lang loungen zorg dan voor sfeervolle staande lampen of hanglampen rondom het zitgedeelte. Komt er een bijzonder object in de tuin, denk daarbij aan een aparte boom of een kunstwerk, laat dit dan van onderaf verlichten voor een groots effect. Wordt het looppad gebruikt dan is orientatieverlichting heel mooi en handig als accent verlichting. Ledverlichting is al veel gebruikt in de buitenverlichting en hiermee is een stuk energiebesparing mogelijk. De laatste trend zijn lampen met een EMU (Energy Management Unit). Deze unit zet daglicht om in energiezuinige warme witte ledverlichting. Op gebied van automatisering is het mogelijk om de verlichting aan te laten gaan bij schemering en op elk gewenst tijdstip uit te schakelen. Heeft u wensen op gebied van de tuinverlichting laat het mij weten. Ik denk graag met u mee en kan ook de nodige verlichting leveren.

Lees meer

Hoe houdt u inbrekers buiten?

Geplaatst door:Mark | Geplaatst op: februari 7th, 2015 | 0 Reacties

inbrekerWat heb jij gedaan om jouw huis te beveiligen? Hoe zorg jij dat inbrekers rechts om keert maken? Hoe vaak bekruipt jou een gevoel van angst wanneer je ’s avond of ‘s nachts vreemde geluiden hoort?

Ongewenst bezoek

Ik kom op veel verschillende manieren bij mijn klanten. Zoals laatst, bij een gezin waar een inbraak gepleegd was. Heel vervelend allemaal. De materiele schade was snel te verhelpen en veel spullen waren vervangbaar. Behalve de spullen met een emotionele waarde. Het gevoel dat een ander onuitgenodigd in je huis geweest, is zo ellendig en soms zenuwslopend, dat het je dagelijkse leven behoorlijk kan beïnvloeden.

Buitenlamp met sensor

Dit gezin had al een buitenlamp met sensor opgehangen met de intentie om inbrekers af te schrikken. Helaas hing deze op grijphoogte wanneer je op de vuilcontainer ging staan. De bewuste inbreker heeft als eerste die lamp vernield en ging toen rustig verder met zijn bezigheden.

Schrikeffect

Nu hangt de nieuwe lamp met sensor op een dusdanige hoogte dat je er niet meer gemakkelijk bij kunt komen. Daarnaast gaat er in het huis een lamp aan zodat het lijkt alsof de bewoner wakker is geworden en polshoogte komt nemen. Het schrikeffect zal in ieder geval groter zijn voor de ongenode gast! Met dit eenvoudige hulpmiddel komt het gevoel van veiligheid bij dit gezin hopelijk snel weer terug. Wilt u nu ook een prettig gevoel hebben bij uw afwezigheid neem dan contact op zodat we de juiste oplossing voor uw situatie vinden.

Lees meer

Hoe comfortabel wilt u wonen?

Geplaatst door:Mark | Geplaatst op: maart 25th, 2014 | 0 Reacties

Hoe comfortabel wilt u wonen? Als ik bij klanten aan het werk ben vragen ze mij vaak wat ik nog meer voor ze kan betekenen. Een mooie vraag om het comfortabel wonen bij ze onder de aandacht te brengen. De nieuwsgierigheid is gelijk gewekt. De meeste mensen hebben daar wel oren naar. Ze  weten alleen niet wat het precies inhoud. Wat maakt wonen comfortabel? Prettig wonen wordt bepaald door verschillende factoren. Laat ik 3 factoren toelichten: 1.    Lampen aan, lampen uit Ik vertel altijd eerst over de verlichting die je kunt automatiseren. U herkent het vast wel dat je s’ avonds een rondje loopt om alle lampen uit te doen voordat je naar bed gaat. Overal bukken of met je voet de schakelaar bedienen. Vervolgens in het donker op de tast naar de gang waar je het licht aandoet en boven of bij de slaapkamer hetzelfde liedje totdat je in bed ligt. Hoe handig zou het zijn wanneer je op het moment dat je beneden op de knop ‘ slapen’ drukt dit hele proces automatisch verloopt. Alle lampen gaan in één keer uit. Geen onnodige lichaamsbeweging meer én als je in bed ligt de vraag of  de verwarming wel uitstaat. Want ook die gaat automatisch een paar graden omlaag. De ‘alles uit’ knop Op dit moment ben ik bezig met een nieuwbouwwoning waarin ik huis-automatisering aanbreng. De bewoners kunnen de verlichting gewoon met de bekende lichtschakelaars aan of uit schakelen. Extra bijzonder is dat zij naast de voordeur ook een ‘alles uit’ knop kunnen indrukken. Hiermee gaat alle verlichting in het huis uit en de verwarming gaat naar een lagere temperatuur.  Ook kunnen zij kiezen om het programma zo in te stellen dat een aantal lampen juist wel blijven branden, met oog op inbraakpreventie. Niko Home Control Touch screen 2. Extra veiligheid Veiligheid speelt een belangrijke rol in het prettig wonen. Je wilt je veilig voelen in je huis. Het is het laatste waar je je druk om wilt maken. In het nieuwbouwhuis heb ik de rookmelders bijvoorbeeld gekoppeld aan de verlichting. Mocht er nu een rookmelder alarm geven dan gaat de verlichting in de hal, overloop en de woonkamer automatisch aan. U kunt zich voorstellen hoezeer dit helpt bij het vinden van de vluchtroute in een  noodgeval, zoals een brand. 3. Slim besparen Ook maak ik mijn klanten graag attent op besparing van energie in huis. Dat kan op vele manieren. Bijvoorbeeld door alleen die ruimte te verwarmen waar je op dat moment bent, gebruik je minder gas voor de verwarming. Iedere ruimte in huis heeft zijn eigen thermostaat. Uiteraard wordt dit vooraf zo ingesteld dat u er zelf geen omkijken naar heeft. Ook op het toilet kan het licht automatisch uitgaan na enkele minuten. Dit is vooral handig wanneer u zelf, of kleine kinderen, het licht vergeten uit te doen. Ieder huis kent zijn eigen mogelijkheden Nu denkt u misschien dat dit alleen bij nieuwbouw woningen kan. Dat is een misvatting. Ook voor bestaande woningen zijn er zeer veel mogelijkheden zonder ingrijpende verbouwingen met hakken, breken en alle ellende die daar bij komt kijken..   Heeft u belangstelling voor meer comfort in huis? Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan contact met mij op.  Ik kom graag bij u langs om vrijblijvend met u uw wensen en mogelijkheden te bespreken.

Lees meer

Hoeveel peertjes hangen er nog bij u thuis?

Geplaatst door:Mark | Geplaatst op: februari 28th, 2014 | 1 Reacties

Hoeveel peertjes hangen er nog bij u in huis? Ergert u zich er aan, dat de laatste puntjes op de to-do lijst na de verhuizing of verbouwing maar niet afgerond worden? Bij mij heeft er tot 6 jaar na de verhuizing een kaal gloeilampje aan het plafond van de bijkeuken gehangen. Een kleine moeite om een lamp op te hangen zou je zeggen, maar toch… Kaal peertjeKale peertjes Ook bij een klant van mij was dit het geval. In de garage hingen nog altijd de kale peertjes aan het plafond. Wel met spaarlampen erin, maar hij was er niet gelukkig mee. Een Led lamp met sensoren bood in deze situatie de uitkomst. Een sensor voor de beweging zodat het licht aangaat zodra je binnen stapt én een sensor voor het daglicht. De lamp hoeft namelijk niet aan als er voldoende daglicht is. De vraag aan mij of hier niet iets anders kon komen…. Deze oplossing levert vooral veel gemak. Het licht is alleen aan wanneer je het nodig hebt. Verder is er sprake van energiebesparing. Het licht is nooit aan wanneer je er niet bent of er voldoende daglicht aanwezig is. Bovendien is het verbruik van een ledlamp lager dan van een spaarlamp of gloeilamp. Schakelaars vervangen De klant was zo blij met de nieuwe lamp en dan vooral met het gemak van het automatische licht, dat ook de bijkeuken uitgevoerd is met deze ledlampen. Die ligt namelijk op de route naar de garage. Alle oude schakelaars zijn vervangen door stopcontacten, want in de garage heb je hier vaak tekort aan. Heeft u ook ruimten in uw huis waar u maar kort verblijft, zoals de bijkeuken en garage? Vindt u het ook vervelend om met volle handen het lichtknopje te vinden? Overweeg dan eens de aanschaf van led verlichting met bewegingssensoren. Neem vrijblijvend contact met mij op voor advies. Dan kijk ik samen met u naar de beste oplossing voor uw vraag.  

Lees meer

Weet jij hoe je kunt besparen op frisse lucht in huis?

Geplaatst door:Mark | Geplaatst op: januari 11th, 2012 | 0 Reacties

Mechanische ventilatie is een effectieve manier om altijd frisse lucht in huis te hebben. Goed voor je huis én voor je gezondheid. Maar zo’n systeem verbruikt energie. Hoe kun je hier zuinig mee omgaan? Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Daardoor hoeven we in de winter minder te stoken en dat is beter voor het milieu. Maar zonder gaten en kieren in huis komt er geen frisse lucht binnen en wordt de lucht in huis muf, vochtig en blijven ongezonde stoffen binnen hangen. De afvoer van deze lucht en de aanvoer van frisse lucht is beter voor het behoud van je huis én beter voor je gezondheid. (meer…)

Lees meer