Blog

Tuinverlichting inspiratie 2015

Geplaatst door: Mark | Geplaatst op: maart 8th, 2015 | 0 Reacties

ledlamp-checkmateBeste lezers,

Ik ben aan het genieten van het heerlijke weer. Al zullen de avonden dat we lang buiten kunnen genieten nog even op zich laten wachten.
Met deze eerste zonnestralen is het genieten in de tuin en worden de eerste plannen al gemaakt.
Als je het mij vraagt wordt een van de trends in de elektrotechniek van 2015 de tuinverlichting. Tuinen krijgen een sfeervolle touch op het moment dat er met licht gewerkt wordt. Romantische plaatjes zijn vaak het resultaat van de zorgvuldig opgehangen verlichting.

Denk bij de aanleg van de tuin naast de indeling en de planten ook hoe je de tuin s’ avonds wilt verlichten. Wil je lekker lang loungen zorg dan voor sfeervolle staande lampen of hanglampen rondom het zitgedeelte.
Komt er een bijzonder object in de tuin, denk daarbij aan een aparte boom of een kunstwerk, laat dit dan van onderaf verlichten voor een groots effect.
Wordt het looppad gebruikt dan is orientatieverlichting heel mooi en handig als accent verlichting.
Ledverlichting is al veel gebruikt in de buitenverlichting en hiermee is een stuk energiebesparing mogelijk.

De laatste trend zijn lampen met een EMU (Energy Management Unit). Deze unit zet daglicht om in energiezuinige warme witte ledverlichting.

Op gebied van automatisering is het mogelijk om de verlichting aan te laten gaan bij schemering en op elk gewenst tijdstip uit te schakelen.

Heeft u wensen op gebied van de tuinverlichting laat het mij weten. Ik denk graag met u mee en kan ook de nodige verlichting leveren.

Plaats een reactie