Blog

Wat is domotica?

Geplaatst door: Mark | Geplaatst op: april 11th, 2015 | 0 Reacties

Van domotica in de zorg heeft u misschien al gehoord, maar wat kan domotica voor u thuis betekenen? Domotica is het toepassen van technologie en diensten binnen de woning, zodat u als bewoner met nog meer plezier in uw woning verblijft. In feite praat je dan over een `intelligente woning` die is afgestemd op de gewoontes en behoeftes van u als bewoner.

Het grote voordeel van goed toegepaste domotica is dat het zorgt voor meer veiligheid, comfort, communicatie en entertainment. Denk dan aan het bedienen van de verlichting, verwarming, beveiliging, radio en televisie, internet en multimediale toepassingen

Domotica in huis

Een goede infrastructuur is erg belangrijk. Dit kan bedraad of draadloos afhankelijk van uw situatie. Want het is toch handig dat alle toestellen met elkaar kunnen communiceren? Bijvoorbeeld omdat u in zowel woonkamer, keuken of badkamer wilt genieten van een film die vanaf een centraal punt wordt verstuurd. Of omdat u op de display van uw mobiel of tablet wilt zien wie er voor de deur staat.

Wie heeft er wat aan domotica?

Domotica is toepasbaar in elke levensfase. Het is aan te passen op de wensen en behoeftes die men heeft. Of je nu als vrijgezel veel uit huis bent, als gezin een gezellige avond met vrienden heeft of wanneer u op leeftijd bent en de lichamelijke ongemakken u parten spelen. Domotica is op uw wensen af te stemmen. Hiermee maakt u uw woning in elke levensfase geschikt voor uw wensen.

Domotica is toe te passen in elke woning of het nu nieuwbouw of een bestaande woning is. Er zijn verschillende systemen op de markt die toepasbaar zijn. Afhankelijk van het budget en de wensen zijn hier keuzes in te maken. Ook is het mogelijk om met een goede basis het systeem op termijn uit te breiden zodat de wensen stap voor stap ingevuld kunnen worden.

Zeven tips bij de aanschaf van domotica

  1. Maak een lijst van functies in huis die u nu en in de toekomst wilt automatiseren
  2. Laat u voor de mogelijkheden inspireren in een demowoning
  3. Weet u nog niet precies wat u wilt automatiseren, kies dan voor een systeem dat u gemakkelijk kunt uitbreiden
  4. Let op het moment waarop u het systeem installeert. Gecombineerd met een verbouwing zijn de kosten relatief lager
  5. Kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar mogelijke besparingen
  6. Denk vooraf goed na of u het systeem zelf kunt installeren of dat u daarbij gebruik wilt maken van een specialist
  7. Laat u zich in alle gevallen goed informeren. Ook bij u in de buurt zijn ervaren specialisten die u vrijblijvend advies geven op het gebied van huisautomatisering.

Domotica voor u?

Heeft u wensen om uw woning comfortabel, veilig of energiebesparend te maken neem dan contact op om te kijken hoe uw wensen ingevuld kunnen worden.

Plaats een reactie