Camera's

Camera’s plaatsen

‘Het geeft me een veiliger gevoel,’ is wat Mark vaak hoort als hij wordt gevraagd camera’s te plaatsen bij een huis of bedrijfspand. Zeker als mensen al eens een inbraak hebben meegemaakt. Goed werkende beveiligingscamera’s zijn dan ook een effectief middel om inbrekers af te schrikken.

Als erkend Nest Pro installateur wordt Mark regelmatig ingeschakeld voor de installatie van Nest camera’s (en thermostaten en rookmelders). Daarnaast werkt hij ook regelmatig met het merk Provision. Maar ook als je hulp nodig hebt bij de installatie van een camerasysteem dat je zelf hebt aangeschaft -bijvoorbeeld Ring, Skybell of August -, kun je bij Mark terecht.

Techniek

Beveiligingscamera’s installeren

Wat is het doel van de camera? Wat wil je beveiligen? Wil je live meekijken met de beelden? Moet de camera ook blijven werken als de stroom in huis is uitgevallen? Dat zijn zoal de vragen die Mark je stelt voordat hij je adviseert over het type camera, de beste locatie en de juiste positie.

Er zijn namelijk nogal wat camerasystemen op de markt. Een beveiligingscamera zonder internet (analoog) is een oude, vertrouwde oplossing. Mark plaatst de camera daarbij op de juiste positie en leidt de bedrading naar een centraal punt waar de recorder staat, eventueel met een scherm. Je recorder kan als voeding dienen voor de camera. In dat geval trekt Mark een kabel van de recorder naar de camera. 

Camera via internet

Tegenwoordig gaan de meeste mensen voor een camera-oplossing met wifi: een IP-camera. Daarmee zorg je de beveiligingscamera via internet toegankelijk is en je dus de beelden op je mobiel kunt bekijken en eventueel actie kunt ondernemen. Houd er rekening mee dat een camerasysteem als de Ring deurbel spanning nodig heeft en vraagt om een stroompunt in de buurt.

Positie en locatie camera

Heb je een camerasysteem gekozen, dan helpt Mark je een goede locatie en positie te kiezen voor de camera. Dan weet je zeker dat ongewenste bezoekers volledig op de film komen en de kwaliteit van de beelden bijvoorbeeld niet vermindert door fel zonlicht.

Camera’s laten plaatsen?

Zie ook