Elektra vernieuwen

Elektra vernieuwen

Wanneer je huis of bedrijfspand al wat ouder is, is de kans groot dat de stopcontacten nog niet geaard zijn. Of misschien zit de bedrading nog in stoffen of metalen omhulsels. Dan is het tijd om de oude elektra te vervangen. En dat laat je het liefst door een erkende professional als Mark doen, zodat je zeker weet dat het veilig en goed gebeurt.

Bij de vervanging van het elektra wordt de elektra bedrading vernieuwd. Deze werkzaamheden zijn vaak ook een goed moment om extra stroompunten te laten plaatsen. Wanneer het tijd is om het elektra te vernieuwen, dan is de groepenkast meestal ook aan vervanging toe. Mark van Gameren legt de volledige elektra installatie aan volgens de huidige normen.

Techniek

Elektra vervangen

Vanuit de groepenkast wordt elektriciteit via installatiedraden door het huis getransporteerd. Vanuit een centraaldoos gaat het naar de kamers, waar het tussen de verschillende aansluitpunten wordt verdeeld: stopcontacten, schakelaars en lichtpunten. 

Elektradraden in verschillende kleuren

Waar vroeger stoffen mantels of metalen pijpen dienden als omhulsel voor de elektra bedrading, gebeurt dat tegenwoordig veel veiliger met kunststof.

De elektriciteitsdraden hebben verschillende kleuren. Elke kleur heeft een andere functie. De bruine fasedraad zorgt voor de stroomtoevoer. De schakel-of lampendraad is zwart. Daar gaat de stroom door wanneer je een schakelaar aan of uit doet. De blauwe nuldraad zorgt voor de stroomafvoer. En de aarddraad is geelgroen. Deze voert stroom af als er een defect is. (Let op: voor 1970 werden andere kleuren gebruikt). Heb je vragen over de situatie bij jou thuis? Neem dan contact op met Mark.

O.a. meterkast uitgebreid en extra stopcontacten laten aanleggen, heel goed gedaan. Klantvriendelijk, komt met goeie ideeën, beheerst kosten goed en komt afspraken na!

Harold
Hattem

Je elektra laten vernieuwen?

Zie ook