Infraroodverwarming

Infraroodverwarming installeren

Zit je met koude vingers te typen op je werkplek? Heb je in huis een specifieke plek waar je het af en toe graag wat warmer hebt? Vraag Mark om die koude plekken te voorzien van infraroodpanelen. Infraroodverwarming stelt je in staat om heel lokaal te verwarmen. Op een heel behaaglijke manier. En wanneer je hierdoor je thermostaat wat lager kunt zetten, bespaar je ook nog eens energie!

Overweeg je infraroodverwarming? Mark adviseert je graag. Blijkt het een goede oplossing te zijn voor jouw huis of kantoor, dan installeert Mark de infraroodpanelen, de stroomaansluiting en zorgt hij ervoor dat je de panelen kunt bedienen met een thermostaat of afstandsbediening.

Techniek

Lokaal verwarmen met infrarood

Bij infraroodverwarming wordt warmtestraling opgewerkt met elektriciteit. Dat betekent dat niet de lucht, maar je huid, de meubels en wanden worden opgewarmd. Indirect wordt op die manier de lucht wel iets verwarmd.

Een infraroodpaneel heeft een bereik van ongeveer 3 meter. Doordat de panelen zo gericht stralingswarmte afgeven, zijn ze geschikt om bijvoorbeeld boven je bureau te hangen, of in de badkamer. Je bespaart gas doordat het minder energie kost om even het infraroodpaneel aan te zetten, in plaats van lange tijd radiator aan te laten staan. Infraroodverwarming is dus vooral bedoeld om het comfort te vergroten op specifieke plekken. Het is minder geschikt als hoofdverwarming, tenzij het om een bijzonder goed geïsoleerd pand gaat.

Infraroodpanelen laten plaatsen?

Zie ook