Smarthome

Maak jouw huis een smarthome

De verlichting bedienen met je telefoon. De verwarming pas aanzetten als je bijna thuis bent. Zien wie er voor de deur staat, ook als je even niet thuis bent. En gordijnen laten sluiten wanneer je ‘welterusten’ zegt. Een smarthome maakt je leven een stukje gemakkelijker en bezorgt je een veiliger gevoel. Bovendien bespaar je energie en dus geld!

Er zijn heel veel smarthome oplossingen en systemen op de markt. Mark van Gameren laat je graag kennismaken met de mogelijkheden en helpt je bij de keuze van de best passende systemen. Hij werkt uitsluitend met systemen waarvan hij de betrouwbaarheid zelf heeft ervaren.

Wil je advies over de beste oplossing voor jouw huis? Durf je het niet aan zelf de systemen te installeren? Of wil je gegarandeerd zijn dat jouw smarthome werkt en blijft werken? Neem dan contact op met Mark. Hij installeert en programmeert je smarthome zo dat je het zelf eenvoudig kunt bedienen.

Slim huis

Een smarthome denkt met je mee

In een slim huis, een smarthome, zijn processen en apparaten zo geautomatiseerd dat je huis met je mee lijkt te denken. Je kunt je huis bijvoorbeeld zo programmeren dat lampen en verwarming uitgaan en de deur in het slot valt wanneer ’s avonds iedereen de kamer heeft verlaten om te gaan slapen. En naast je verwarming en verlichting kun je ook je audio, deurbel, camera’s, huishoudelijke apparaten, zonwering, enzovoort automatiseren.

Gebruiksgemak smarthome

Smarthome oplossingen zijn geweldig, maar moeten wel werken. Dat is waar je Mark voor inschakelt. Hij adviseert gedegen systemen en zorgt voor gebruiksgemak. Dus geen gepruts met batterijen die je om de haverklap moet vervangen. En geen systemen waarvoor je een studie moet volgen om ze te kunnen bedienen. Gemak dient de mens. Dat is immers ook wat je met je smarthome wilt bereiken.

Wil jij je veiliger voelen in huis, energie besparen of meer comfort? Mark zet jouw wensen om in een praktisch ontwerp en realiseert jouw smarthome.

Slim kantoor

Zo wordt jouw kantoor smart

Met dezelfde technieken als voor smarthome tover je ook je kantoor om tot een energiezuinige, veilige en en comfortabele plek om te werken.

Je kunt de apparaten en systemen in jouw werkomgeving zo automatiseren dat je heel eenvoudig de verlichting, klimaatregeling en zonwering bedient. En ook op het gebied van beveiliging zijn voordelen te behalen. Zo is het mogelijk om op afstand camera’s te bekijken, je alarm te bedienen en sloten te besturen. Komt er bijvoorbeeld een bekende langs voor een bezorging als je niet op kantoor bent? Dan open je de deur met een druk op de knop.

Wil je je niet meer druk maken of de persoon die als laatste vertrekt van kantoor alle lampen en de verwarming heeft uitgedaan? Of wil je energie besparen door automatisch apparaten en systemen te laten uitschakelen als ze niet worden gebruikt? Mark komt met plezier bij je langs op kantoor om jouw wensen te inventariseren en de beste oplossing te vinden.

Techniek

De techniek achter smarthome: domotica

De term smarthome is al behoorlijk ingeburgerd. De techniek die het mogelijk maakt, heet domotica. Letterlijk betekent dat huistechnologie. Domotica verbindt en stuurt de elektronica aan in jouw huis. Je automatiseert er processen en handelingen mee.

Draadloos of bedraad?

Er zijn zowel bedrade als draadloze domotica systemen op de markt. Welke je kiest, is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Over het algemeen geldt dat bedrade netwerken een iets constantere kwaliteit leveren dan draadloze. Ga je ingrijpend verbouwen, dan kun je overwegen om nieuwe kabels te laten leggen en dus te kiezen voor een bedraad systeem. Wil je geen muren openbreken, dan zijn er ook hele goede draadloze netwerken op de markt.

Smarthome integratie

Regelmatig wordt Mark gevraagd om de domotica netwerken te koppelen aan bestaande systemen, zoals SONOS of Philips Hue. Dat is mogelijk bij vrijwel ieder domotica systeem. Het levert leuke resultaten op. Zo kun je jouw favoriete muziek als deurbel inzetten. Of de muziek zachter zetten wanneer er wordt aangebeld. Heb jij een uitdaging voor Mark? Hij gaat ‘m graag aan.

In het afgelopen decennium heeft Mark veel ervaring opgedaan met uiteenlopende domotica-systemen. Netwerken die kwalitatief boven de bouwmarkt-systemen uitstijgen. Vanwege zijn uitgebreide expertise, schuiven fabrikanten hem regelmatig naar voren als installateur en programmeur. Welk systeem het beste bij jou past? Mark van Gameren helpt je graag bij de keuze.

Wil jij ook een smarthome?

Zie ook